Procurement wordt snel als een synoniem van inkoop gezien. Dat is vaak niet terecht. Procurement gaat verder.

Veel ondersteuning kan vooraf georganiseerd worden. Denk aan onderhoud of reparatie door een installateur of leverancier van machines. Maar ook extra huishoudelijk onderhoud, groenonderhoud, afvalverwijdering en het bestellen van standaard artikelen. Door deze acties met hun workflow te verzamelen en in een Producten- en Diensten Catalogus op het intranet beschikbaar te stellen, worden collega’s meer zelfredzaam. Reactietijden, tarieven, procedures en andere leveringsvoorwaarden kunnen vooraf in bijvoorbeeld een mantelcontract met de leverancier worden vastgelegd.

Het is belangrijk vooraf met elkaar na te denken over calamiteiten en de preventieve maatregelen om de stabiliteit van de interne dienstverlening te waarborgen. Vervolgens afspraken vast te leggen met zowel interne als externe partijen om een betrouwbaar vraaggerichte facilitering te realiseren.

De Procurement workflow’s, die in combinatie met een Producten- en Diensten Catalogus in een verdergaande zelfredzaamheidsstructuur gebracht kunnen worden, zijn:
Inkoopbeleid, Inkoop en Aanbesteding, Leveringsvoorwaarden, Klachtenafhandeling, Contractmanagement, Locatiebeveiliging, Toegangsautorisatie, Sleutelplan, Bedrijfshulpverlening, E.H.B.O., Risico Inventarisatie en Evaluatie, Calamiteitenbeheer, AEO-veiligheid, Bedrijfskleding, Ongediertebestrijding, Groenbeheer, Afvalbeheer en Recycling
.

Kan ik iets voor u betekenen? Klik dan hier.